Klima og byøkologi

I Urbanias værdigrundlag indgår store ambitioner om Klima og byøkologi, som skal udfoldes mere konkret i takt med at byggeprojektet bliver en realitet.

Miljømæssig Bæredygtighed & Byøkologi

"Vi vil have at bæredygtighed i alle livets aspekter tænkes ind i huset og omgivelsernes design, både når det gælder beboernes daglige liv og når det gælder det byggedes belastning af miljøet. Vi ønsker, at det byggede og bofællesskabet skal følge principper om, hvordan vi mennesker kan indrette os mest bæredygtigt og miljørigtigt. Bæredygtigheden skal tænkes ind i alt lige fra vores transport til mad, bolig, spildevand og affald. Vi er inspireret af permakultur, der er en planlægningsmetode, der har denne holistiske tilgang til bæredygtighed."

 

Gruppen er åben for flere medlemmer!!! Send os en mail

 

Lige nu (nov. 2015) består den af

Tovholder: Charlotte Valmin: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Nanina Freud-Magnus: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Medlem: Dyveke Jensen: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Medlem: Karen Christiansen: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Vi har bl.a. beskæftiget os med emnerne bybier, hønsehold, socialøkonomisk virksomhed, byens biodiversitet og permakultur.
Vores ønske er at tilvejebringe tilstrækkelig viden til at kunne informere og engagere fællesskabet i en prioritering af, hvilke tiltag vi skal satse på i Urbania. I første omgang bliver det sandsynligvis som en bruttoliste/katalog/inspiration til arkitekterne.

Emner indenfor bæredygtighed, som knytter sig til selve byggeriet, overlader vi til Grund- og arkitekturgruppen. Men der vil helt sikkert blive spændende, overlappende emner, som vi skal drøfte, fx. taghaver.

Har du gjort dig tanker om, hvad Miljømæssig Bæredygtighed & Byøkologi betyder og hvordan vi skal indrette UrbaniaCPH i forhold til disse værdier, hører vi meget gerne fra dig.

 

Del