En god nyhed og spontan pop-up fejring

 

Så skete det! Politikerne i Københavns Borgerrepræsentation har i går aftes stemt for lokalplanen, og for at fravige fra tillægskøbesummen*. Det betyder, at Urbania kan gå videre. 

 

 

Det er en stor og længe ventet nyhed, som blev modtaget med jubel, særligt blandt de, der har arbejdet for, at Urbania skulle realiseres siden foreningen startede helt tilbage i 2009. 

 

Det er ikke kun godt nyt for Urbania 1 på Nørrebro, men også for bæredygtige bofællesskaber i byen generelt. Urbania er sammen med AKB København og Vandkunsten med til at bane vejen for lignende fremtidige projekter.

 

*Tillægskøbesummen på et tocifret millionbeløb er bortfaldet. Det betyder, at Københavns Kommune ikke kræver dette beløb fra AKB KBH for at bygge Urbania. Det har været en af de juridiske knaster, der har forsinket projektet, fordi byggeriet ville blive urealistisk dyrt. Tillægskøbesum er et beløb, som lovgivningen pålægger kommunerne at opkræve fra almene boligselskaber, hvis grunden udnyttes mere end oprindelig aftalt. Københavns Kommune er berettiget til at tage en tillægskøbesum svarende til markedsprisen for den øgede anvendelse.


Bestyrelsen skriver:

Vi glæder os helt usigeligt! Den gode nyhed betyder, at aktivitetsniveauet i vores forening vil stige i den kommende tid, så hold øje med din mailboks og vores medlemsside på Facebook. Det bliver skønt at lære mange af jer meget mere at kende. Mange hilsner fra forperson Berit på vegne af Urbanias bestyrelse

 

Kom til spontan pop-up fejring i morgen (lørdag den 23.9)

Vi mødes i morgen mellem kl. 19 og 20 ved grunden, hjørnet af Lundtoftegade og Borups Allé (se kort nedenfor). Her kan vi skåle, juble sammen og ønske hinanden tillykke med denne vigtige milepæl for Urbania. Medbring selv noget at drikke. Hvis vi bliver mange, står vi på Borups Plads i stedet. 

 

 

Vel mødt! Berit, Jens-Erik, Leyla, Mette, Naimah m.fl.